Katere korake morate opraviti pri postavitvi spletne trgovine?

20.6.2022 - 373 besed

Vsi vemo, da so začetki težki. Težavnost se še dodatno povečuje, če se ne spoznamo toliko na spletno področje. Kmalu ugotovimo, da moramo opraviti korake, na katere na začetku niti ne bi pomislili. A vendar, ko nas na njih nekdo spomne oz. ko nas doleti prvi problem, hitro ugotovimo pomembnost ustrezne priprave in posledično ustrezne postavitve spletne trgovine.

Prvo je kar se moramo odločiti je, kaj želimo samo urediti in kaj bomo prepustili ostalim, ki so strokovnjaki na svojem področju. Najbolj enostaven način je, da izberemo zunanje podjetje, ki nam za določen znesek postavi in vzdržuje spletno trgovino. Takih podjetij je ogromno in predvidevamo, da kar ustrezno opravljajo svoje delo.

Drugi način je vsekakor, da velik del postavitve spletne trgovine opravimo sami:

  1. izberemo gostovanje in domeno,
  2. tehnologijo spletne trgovine (npr. Woocommerce, Magento, Shopify),
  3. zakupimo ustrezno temo,
  4. vnesemo artikle,
  5. nastavimo dostavne in plačilne metode ter začnemo prodajati.

Ali je smiselno sam postavljati spletno trgovino?

Pri samostojnem postavljanju spletne trgovine se je potrebno vprašati: ali želim reševati težave? Če je odgovor da, potem je smiselno. Če je odgovor ne, potem je naš predlog, da se držite prve predhodne točke.

Če je bil odgovor da, potem se moramo zavedati, da je za začetnika proces težav in dolgotrajen, a vendar ni nemogoč. Potrebno je samo biti vztrajen ter biti pripravljen na izzive ter se učiti. Na koncu vam bodo vse te izkušnje zelo koristile.

Informacij na spletu je več ko dovolj. Če samo preverite spletne tečaje, boste našli dolgi seznam (nekateri boljši, drugi slabši) tečajev kako se samostojno postavi spletna trgovina. Hkrati lahko enostavno pridobite odgovore na vaša vprašanja na znanih spletnih forumih ali družbenih skupinah.

Kako je pa z integracijo?

Pomemben korak postavitve spletne trgovine je vsekakor tudi povezava le te z zunanjimi sistemi. Če vzamemo primer povezave spletne trgovine Woocommerce in računovodskega programa Minimax, potem se oba sistema zaradi povezave izboljšata.

Ponovno se lahko vprašamo, ali to sami uredimo ali se obrnemo na zunanjega izvajalca. Iz izkušenj se izkaže, da je bolje uporabiti že preverjanje in razvite rešitve za katere dobite tudi podporo.

Na koncu dneva je pomemben vaš čas in če naredite preprosto računico, ugotovite, da je strošek integracije dosti manjši od samostojnega dela oz. investicije.

Uredite prvi korak integracije že danes

Izberite željeno integracijo in skupaj postavimo vašo spletno trgovino.
Ogled integracij